Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/2/6/frandesjo.se/httpd.www/wp-content/themes/hazel/includes/shortcodes/shortcodes.php on line 4576
Annedal – En del av Göteborgs arkitekturhistoria

Mitt i centrala Göteborg blandas idag minnen från sekelskiftets dekorativa townhouses med modern bebyggelse. Här har du lika nära till stans bekvämligheter, nöjen och utbud som en promenad i Slottskogen eller Botaniska Trädgården. Just här – där gammalt och nytt, där staden möter naturen, här finns de rätta förutsättningarna för genuin livskvalitet.

 

VÄLKOMMEN TILL BESVÄRSGATAN 3

ros
Vår vision

Vår vision med fastigheten är klar och tydlig. Annedal har en stark närvaro av historia och arv. Gatorna, gränderna och trapporna upp för höjden vittnar om en del av Göteborgs arkitektoniska själ, likaså fastigheterna på Besvärsgatan.
Omvandlingen är ett spännande projekt och vår ambition är att bevara känslan samt kombinera det med modern bekvämlighet och standard.
Våra projekt utförs alltid med en noga avvägd balans mellan design, funktion och hållbarhet. Vi lägger stor vikt vid detaljer – både äldre, som vittnar om fastighetens historia såväl som topp-moderna, som ger varje bostad en unik och exklusiv känsla.

Lägenheterna har ritats med inspiration från sekelskiftets glansdagar som mixats smakfullt med klassicistiska element. De är samtliga individuellt designade för olika behov; klassiska paradvåningen med tidlös elegans? Eller etagevåningen med topp-modernt italienskt kök. Välj själv. Vi har dessutom tre etagelägenheter med egen utgång till privat terass.
Fastigheten, med utsikt över den lummiga skogsdungen mellan Annedal och Landala, har fått en kosmopolisk entré, inspirerad av de eleganta klassiska hotellentréerna. Tänk hotell fast hemma! På gården tar du första koppen kaffe i morgonsolen och njuter av grönskan kring fastigheten.

ros
Hotel du Annedal
Annedal vy
Annedal – då och nu

Som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger Annedal inbäddad mellan Slottsskogen till väst, Landala till öst, Medicinareberget till syd och den nordligaste gränsen går vid Handelshögskolan alldeles i början av Vasagatan.
Redan 1872 införlivades området i gamla Göteborg och “Besvärsgatan” hittar man så tidigt som 1883. Namnet kommer från att “det vållade besvär” att ta sig fram på gatan då den på gamla dar’ var “stenig och brant”. Idag tar du enkelt en promenad från Besvärsgatan upp till stans vackraste vattenreservoar, Landala Vattentorn, för att njuta av utsikten över hela Göteborg. Vandra bland lundar och sekelskiftets arkitektur och känn hur tiden stundtals står stilla.
Vill du känna stadens puls tar du dig snabbt ner till Vasastan via trapporna vid Nedre Fogelbergsgatan och behöver du ta spårvagnen har du Linnéplatsen ett stenkast bort med de flesta linjer som tar dig ut över hela Göteborg.

ros
Karl Frändesjö
Byggherre – Karl Frändesjö

Med sina kunskaper inom ledarskap och affärsutveckling sätter Karl ihop bra arbetslag tillsammans med de konsulter han engagerar och har genomfört många lyckade ombyggnadsprojekt, främst i fastigheter som kräver extra hänsyn till historiska och estetiska värden. Som ledare i renovering- och ombyggnadsprojekt tar Karl ett helhetsansvar och säkerställer att alla i teamet jobbar mot samma mål – att bygga smart, hållbart och effektivt, utan att kompromissa med kvalitet eller stil.

Samarbetspartners

Sveriges lyxmäkleri sedan 2009. En idé om ett dygnet runt- och året runt-öppet mäkleri med handplockade toppmäklare och försäljning av de mest exklusiva objekten på marknaden. Därför har Frändesjö Fastighetsförädling valt ett nära samarbeta med ESNY.

 

Läs mer om ESNY >>

Casa in Corso är kreatörer och inredare med passion för funktion och design. Resultatet är alltid inredningsarkitektur av högsta kvalitét och funktionalitet. Med sina samlade kunskaper, erfarenheter och engagemang hjälper de Frändesjö Fastighetsförädling att skapa ett toppmodernt och stilsäkert hem med en exklusiv och tidlös känsla. De ritar allt från kök, badrum och garderober till hela hem och är med vid val av detaljer och material.

 

Läs mer om Casa in Corso >>

©2018 Frändesjö Fastighetsförädling   |   till www.frandesjo.se